Elissa löysi Mestalta mukavan työyhteisön

  • Artikkelin kategoria:mestalaisia

”Mä oon Elissa ja oon itähelsinkiläinen viestintämarkkinoija. Oon töissä melko pienessä design-yrityksessä, jonka nimi on Valona.

Valona tekee koivuvanerista koristeita ja koruja. Meillä on pieni työyhteisö. Marjaniemessä on Valonan paja, mutta sinne ei valitettavasti oikein mahdu tämmönen läppärityöläinen kuten mä, joten siksi Mesta on tullut oikein hyvään tarpeeseen. Mä itse asun lähellä Roihuvuoressa ja myös Valona toimii idässä, niin voin vaikka tehdä puoli päivää Mestalla ja sitten mennä tarvittaessa sinne pajallekin.” 

Elissa at Mesta Coworking

Ennen Mestaa tein töitä kotona, oli useamman kuukauden etätyöputki valitettavasti. Kyllä se aluksi sujui ihan kivasti, oli mukavaa, että pystyi rytmittää työntekoa eri tavalla. Mutta sitten on myös häiriötekijöitä. Mestalla on helpompi keskittyä itse työhön.

Mun työnantaja ehdotti että tulisin Mestalle. Kun tuli puheeksi, että olisi ihan paikallaan, että mulla olisi oma työpiste muuallakin kuin kotona, niin olin jo löytänyt Mestan. Mesta on tietääkseni ainoa coworking-paikka, ainakin näin kiva semmonen, täällä itä-Helsingissä.”

”Mestalla on kivasti yhteisiä hetkiä. Pyrin niihin osallistumaan aina kun mahdollista.”

”Mesta on tuonut työpäivään enemmän rakennetta. Voi selkeämmin pitää kahvitauon, kuten nyt, ja Mestalla on muutenkin kivasti yhteisiä hetkiä. Pyrin niihin osallistumaan aina kun mahdollista. Tai sitten vaan välillä juttelee täällä muille mestalaisille, joihin on ollu hirveen kiva tutustua. Meillä on ollu monen kanssa aika paljon samoja intressejä ympäristö- ja ilmastoasioissa. Se on ollut oikein kiva myös sosiaalisessa mielessä, verrattuna siihen, että teen yksin etätöitä kotona. Täällä on vähän enemmän elämää ja täällä on työskentelyilmapiiri erilainen. 

Musta täällä on hirveen kotoisaa ja tää yhteisö on hirveen mukava. On matala kynnys liittyä mestalaiseksi ja tulla osaksi tätä yhteisöä. On tosi kiva että on kahvitauot ja aamiaiset, ja nyt on hirmu jouluista ja mukavaa. Mä pyöräilen tänne, ja mulle se on kiva aamuherätys. On kiva, että on tällainen paikka täällä missä ihmiset asuu, eikä tarvitse matkata keskustaan.

Toisaalta, jos ei ole niin työpainetta, niin coworking-tila mahdollistaa sen, että voi vähän sosialiseerata tässä muiden kanssa. Ja tykkään, että on se mahdollisuus olemassa, että voin pitää kokoukset täällä Mestan neuvottelutilassa. 

Aika lailla mä oon tämmönen kaheksasta viiteen työntekijä. Tulen aamulla töihin, teen normaalin työpäivän ja sen jälkeen lähen siitä kotiin.”