Inari Myryn minimalistisia maalauksia

  • Artikkelin kategoria:näyttely

Taas niin hieno näyttely etten kestä. Inari Myryn maalaukset ovat hänen sanoin minimalistisia ja melankolisia. Juuri sopivia marras-joulukuun hämärään valoon. 

Inari Myry

Minimalistiset maalaukseni ammentavat muotokuvamaalauksen perinteestä. 

Maalaamisessa minua kiehtoo kehollisuus. Isojen töiden nopeatempoinen maalaaminen on fyysistä toimintaa. 

Toisaalta töideni aiheina on usein ihminen kehossaan, yleensä yksin. Haastavat inhimilliset tunteet, kuten yksinäisyys ja häpeä, kiinnostavat minua. Tästä – sekä hillitystä väripaletista ja sommitelmasta – syntyy myös töilleni tyypillinen melankolia.”

Inari Myry
Inari Myry

Olen ammatiltani maisema-arkkitehti. Arkena töissä huomioni on vahvasti tilassa, maisemassa, ja ehkä siitä syystä vapaa-ajalla tekemissäni maalauksissa tila on vain viitteellinen. Ajattelen töitäni kohtauksina, joissa jännite syntyy siitä, mikä jää näyttämättä. 

Yhdistelen töissäni vastakohtia. Figuratiivinen maalaus yhdistyy minimalismiin. Spontaani ja raaka kädenjälki täydentää maalauksen viimeistellympiä osia.”

Inari Myry
Inari Myry

Ihailen ja tavoittelen teknistä taitoa, mutta kuitenkin olen tyytyväisin niihin maalauksiin, jotka ovat syntyneet nopeasti, lähes yhdeltä istumalta. En suunnittele töitäni tai tee tarkkoja luonnoksia. Työn aloittaessani minulla on ajatus työn aiheesta sekä referenssivalokuva, mutta prosessi yleensä yllättää. 

Maalaajana koen olevani aloittelija. Olen etsikkoajassa, jossa oma ilmaisu on vasta haussa. Tyylini vaihtelee, kun koitan opetella öljyvärien sielunmaisemaa. Tässä näyttelyssä on koottuna maalauksiani noin viiden viime vuoden ajalta.”

Inari Myry
Inari Myryn näyttely Mesta Coworkingilla

Inari Myry

inari.myry@gmail.com

Instagram: inarimyry

Herttoniemen coworking-tilamme seinistä kaksi on varattu vaihtuville näyttelyille. Tähän mennessä seinillä on nähty taidetta valokuvasta öljyvärimaalauksiin ja metalligrafiikkaan. 

Jos et ole Mestan asiakas, mutta haluaisit käydä tutustumassa näyttelyyn, se onnistuu sopimalla ajankohta etukäteen.

Haluaisitko tuoda oman näyttelysi Mestan seinälle? Laita viestiä: mirka@mestacoworking.com