Ines Masantin näyttely ”Hahmoja”

  • Artikkelin kategoria:näyttely

Mestan seinät ovat taas saaneet uutta väriä, kun Ines Masanti kävi ripustamassa meille näyttelynsä. Herttoniemen Mestalla huhtikuun loppuun asti esillä oleva näyttely Hahmoja koostuu kuudesta maalatusta hahmosta. Kasvava maalaussarja sisältää tällä hetkellä yhteensä 18 maalausta.

Ines Masanti artwork
Ines Masanti artwork

”Taiteeni on usein tunne- sekä prosessikeskeistä. Luomani hahmot antavat muotoja tunteille, kokemuksille, havainnoille, kirjoituksille, oloille ja ajatuksille. Ne syntyvät tunteista tunteiden käsittelyn tueksi. Ne muodostavat jotain visuaalista, jonka kanssa työskennellä. Maalauksien avulla erilaisia kokemuksia voi olla helpompi tutkiskella, käsitellä ja yrittää ymmärtää. Tarkastella niitä läheltä, työstää sisältä ja katsoa etäältä. 

Prosessini ovat vaihtelevia ja muuttuvia. Toisinaan teoksen taustalla on erilaisia mielikuvia ja suunnitelmia. Usein teos taas muodostuu kuin purkauksena. Värit ja muodot löytyvät tehdessä. Tällöin en aina oikein edes tiedä mitä ajattelen työskentelyn aikana. Koen tällaisen prosessin usein jollain tavalla avaavaksi ja rajattomaksi. Luovan prosessin aikana tunteeni, oloni ja ajatukseni usein muuttuvat. Silloin aluksi synkkä teos saattaakin saada sekaansa räikeitä tai lempeitä sävyjä. Myös valmiit maalaukseni saavat muuttaa merkitystään ja tunnetilaansa ajan saatossa. Ajattelen, ettei taideteoksieni merkityksien tarvitsekaan pysyä samanlaisina. Ne saavat elää, kehittyä, kasvaa ja muuttua, kuten kaikki muukin muuttuu.”

Ines Masanti

”Olen Ines Masanti, monialainen taiteilija sekä muotoilija. Erilaisten työskentelytapojen ja materiaalien yhdistäminen inspiroi minua. Vaihtelevilla tavoilla työskentely ja kokeileminen pitävät minut uteliaana. Uteliaisuus pitää minut onnellisena. Tällä hetkellä työskentelen esimerkiksi maalauksen, valokuvauksen, digitaalisen taiteen, vaatetaiteen, graafisen suunnittelun, kirjoittamisen, osallistavien taidepajojen sekä monialaisten yhteistöiden parissa. Etsin löytääkseni materiaaleja hylättynä, roskana sekä kierrätettynä. Nautin erityisesti leikistä, löytämisestä, kokeilusta sekä yllätyksellisyydestä osana luovaa prosessia. 

Käsittelemäni teemat liittyvät usein tunteisiin ja kokemuksiin. Tunteiden lisäksi esimerkiksi tarinat, ihmiset sekä muut eläimet, kasvit, kasvien nimet ja niiden symboliikka, sanat, värit, vedet, otukset, avaruus, kirpputorit, perhoset, ympäristö ja rakkaus kiinnostavat minua. Tällä hetkellä teen taiteen maisterin lopputyötä peloista liittyen taiteilijuuteen.”

Instagram & Tiktok: @inesmasanti

www.inesmasanti.myportfolio.com

ines.masanti@gmail.com

Jos kiinnostuit taiteestani, sinulla on kysyttävää, mielessäsi on yhteistyöehdotus tai toive taideteoksesta, niin ota yhteyttä! 🙂

Herttoniemen coworking-tilamme seinistä kaksi on varattu vaihtuville näyttelyille. Tähän mennessä seinillä on nähty taidetta valokuvasta öljyvärimaalauksiin ja metalligrafiikkaan. 

Jos et ole Mestan asiakas, mutta haluaisit käydä tutustumassa näyttelyyn, se onnistuu sopimalla ajankohta etukäteen.

Haluaisitko tuoda oman näyttelysi Mestan seinälle? Laita viestiä: mirka@mestacoworking.com