Kaisa tuo luonnon ilosanomaa työelämään

  • Artikkelin kategoria:mestalaisia

Mä olen Kaisa, Naturested -yrityksen perustaja, ja teen täällä Mestalla oman yritykseni hommia. 

Mun yritys tekee luontolähtöisiä hyvinvointipalveluita ja ympäristökasvatusta, mikä tarkoittaa sitä, että me tehdään esimerkiksi yrityksille työhyvinvointiin liittyviä palveluita, tyhy-päiviä ja uudenlaista tapaa työskennellä luonnossa, eli hyödynnetään luonnon hyvinvointivaikutuksia työhyvinvoinnissa. Ja myös hyvinvointivalmennuksia ja luentoja. Mutta pääpalvelu on ne tyhy-päivät ja virkistyspäivät. Koulutusvienti on sellainen tulevaisuuden juttu, mitä pikkuhiljaa tässä kehitetään.”

Kaisa Koskinen

Naturested on syntynyt mun omasta intohimosta luontoa kohtaan. Mä oon syntynyt metsien ja järvien keskellä Hämeenkyrössä ja olin lapsena aina kaikki kesät paljain varpain. Oon leikkinyt ja ollut aina tosi paljon luonnossa. Asuin ulkomailla aika monta vuotta tässä välissä, ja kun tulin takaisin Suomeen, näin sen Suomen luonnon potentiaalin ja mahdollisuudet ja mietin, et miksei sitä oo käytetty enemmän hyvinvointipalveluissa. Ja kun törmäsin tieteellisiin tutkimuksiin ja näin kuinka paljon näyttöä on jo siitä, että luonto oikeesti vaikuttaa sekä mielenterveyteen että fyysiseen hyvinvointiin, niin tuli olo että mun on pakko levittää tän luonnon ilosanomaa ja tuoda sitä myös työelämään.”

”Mun mielestä työ, varsinkaan tietotyö, ei tapahdu pelkästään kun istut läppärin äärellä, vaan monesti kun lähdet luontoon niin ajatukset lähtee liikkeelle ja luovuus lisääntyy. Ja kun tiimin kanssa lähtee, niin myös yhteishenki kasvaa. Uskon, että luonto on yksi työkalu siihen, että voidaan kohdata ja tehdä asioita yhdessä. Se on sellanen matalan kynnyksen paikka johon on aina tervetullut. Mä uskon, että ihmisten luontosuhdetta vahvistamalla me voidaan vaikuttaa myös kestävään kehitykseen, koska jos meillä ei ole enää yhteyttä luontoon niin meidän on vaikeampi tehdä niitä kestäviä valintoja. Eli sillä on myös yhteiskunnallinen vaikutus.”

"Mä oon tosi sosiaalinen, ja välillä se, että mä teen kotona töitä, rupes vaan yksinkertaisesti kyllästyttää"

Päädyin Mestalle kun etsin paikkaa, missä voisin tehdä töitä ja samalla nähdä ihmisiä. Mä oon tosi sosiaalinen, ja välillä se, että mä teen kotona töitä, rupes vaan yksinkertaisesti kyllästyttää, ja musta tuntu, etten ole niin tehokas kotona. Teen toki metsässä myös töitä, mutta on aika paljon myös niitä toimistopäiviä. Mesta on aika lähellä meidän kotia, ja kun löysin Mestan Instagramin, sieltä huoku semmonen kodinomaisuus. Mä tykkäsin erityisesti, että täällä voi työskennellä villasukissa ja että tää on just tämmönen kodinomainen paikka. Se oli mulle semmonen, että varmasti viihtyisin täällä.” 

”Työpäivät Mestalla on mukavia päiviä. Tulee vähän juteltua ihmisten kanssa päivän aikana, mutta yleensä saa tehtyä aika tehokkaasti töitä. Tulee semmoinen olo, että kun oon maksanut tästä, niin pitää tehdä tehokkaasti – aina kun mä käyn täällä saan tosi paljon aikaiseksi ja saan inspiraatiota siitä. Tykkään myös siitä, että tässä on ruokakaupat lähellä ja erilaisia lounaspaikkoja, niin päivän voi rakentaa monella tavalla, voi käydä lounaalla tai syödä omia eväitä.”