Laurille Mesta oli täysin ilmeinen ratkaisu

  • Artikkelin kategoria:mestalaisia

Tässä on Lauri. Laurin on nähty saapuvan Mestalle ainakin pyörällä, rullaluistimilla ja suksilla! Pitkäaikaisena mestalaisena hän on ehtinyt jo tehdä töitä niin joustavalla työpisteellä, ikiomalla työpisteellä kuin Omassa Huoneessakin. 

”Olen ilmanlaatuun, päästöihin, energia-asioihin keskittyvä analyytikko. Mulla on oma toiminimi, jonka kautta teen konsultointitoimeksiantoja. Ja sitten olen perustanut kahden intialaisen kollegan kanssa voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen, jonka nimi on Centre for Research on Energy and Clean Air, eli energian ja puhtaan ilman tutkimuskeskus.” 

Lauri Myllyvirta työskentelee Mesta Coworkingilla

”Me tehdään data-analyysia, tutkimusta ja mallinnusta, jonka idea on tukea toimia ilmanlaadun parantamiseksi ja energiajärjestelmien muuttamiseksi päästöttömiksi. Paikalliset kumppanimme esimerkiksi Vietnamissa, Intiassa, Bangladeshissa, Turkissa, ja Etelä-Afrikassa pyrkivät niissä maissa edistämään ilmanlaatua parantavia tai puhtaaseen energiaan siirtymistä tukevia toimia. Me pystytään tuottamaan heille tietoa näiden tavoitteiden edistämiseen. Idea on se, että ollaan ketteriä ja responsiivisia. Me käytetään samoja metodeja ja tehdään samantyyppistä tutkimusta kuin akateeminen maailma, mutta kuunnellaan mitä näissä maissa tapahtuu, mitä siellä tarvitaan, ja tehdään se nopeasti. 

Työllistämme nyt reilut kymmenen ihmistä Suomessa, Saksassa, Intiassa, Manner-Kiinassa, Hongkongissa ja Manilassa. Meidän organisaatio on alusta asti suunniteltu toimimaan etäyhteyksillä verkostomaisesti, eli coworking-tilojen hyödyntäminen eri maissa on todella olennainen asia. Se vähentää kiinteitä kuluja ja tekee meidän organisaation toiminnasta äärettömän paljon helpompaa ja ketterämpää.”

”On tärkeää, että keittiö ja olohuone on elämistä varten, ja ettei mun työpuhelut ole vaimon aamupalan taustaääniä.”

”Kun aloitin oman yrityksen, mulla oli vaihtoehtona tehdä kotona tai sitten etsiä coworking-tila. Meidän asunnossa ei ole erillistä työhuonetta, ja mulla on monesti puheluita, esityksiä ja haastatteluita hassuihin vuorokaudenaikoihin. Ylipäätään monesti aloitan työt aikaisin aamulla. On tärkeää, että keittiö ja olohuone on elämistä varten, ja ettei mun työpuhelut ole vaimon aamupalan taustaääniä. 

Me asutaan tuossa mäen päällä puolen kilometrin päässä, joten Mesta oli täysin ilmeinen ratkaisu. Mesta oli ulkoa tosi houkuttelevan ja kodikkaan näköinen paikka, ja se vaikutelma vahvistui, kun tulin tänne tekemään testipäivää. Muistan, että mulla oli kysymyksiä siitä, miten puhelinkopit toimii, ja Mirka välittömästi muutti silloista järjestelyä, jotta se vastaisi mun tarvetta. Eli jos mulla on joku tärkeä kokous tai puhelu, voin varmistua, että puhelutila on käytettävissä. Se osoitti, että tämä on tila jossa tämmöiset hommat hoituu ja järjestyy, eikä tarvinnut käydä testaamassa muita paikkoja.

Kun pystyn tekemään töitä Herttoniemestä, ei kulu ollenkaan aikaa työmatkoihin. Samalla on hyvät työtilat, joissa puhelut pystyy puhumaan rauhallisessa tilassa. Se on ollut tosi tärkeää ja mahdollistanut sen, että pystyn keskittymään työhön.”