Miksi maksaa työpisteestä?

  • Artikkelin kategoria:coworking

Kun on tottunut tekemään työnsä joustavasti kotona tai missä milloinkin, voi siirtyminen maksulliseen työtilaan mietityttää. 

Miksi maksaa coworking-tilan käytöstä, kun töitä voi tehdä ilmaiseksi kotona, kahvilassa tai vaikka kirjastossa?

Listasimme muutamia syitä. Pikkujuttuja, jotka pidemmän päälle vaikuttavat työpäiviesi mukavuuteen ja tehokkuuteen aika lailla.  

Rauhallinen ympäristö. Jos olet yrittänyt tehdä töitä kotona, kun siellä on lapsia, tiedät, että keskittymisestä on turha haaveilla. Kahvilan puheensorina auttaa joskus keskittymään, mutta koskaan ei tiedä, kuinka äänekkäitä keskustelijoita viereiseen pöytään sattuu. Coworking-tilassa tiedät, että saat työskennellä rauhassa.

Mukava työpiste. Työntekoon tarkoitetussa tilassa on olosuhteet optimoitu työntekoa varten. Miten omaan työtehoosi vaikuttaa tarpeeksi tilava pöytä, ergonominen asento ja riittävä valaistus – tai näiden puute?

Puhelut! Tärkeitä työpuheluita ei tee mieli puhua muiden kuullen tai niin, että taustalta kuuluu hälinää. Coworking-tilassa pääset yleensä sulkeutumaan puhelutilaan, jossa voit puhua puhelusi rauhassa.

Ei tarvitse koko ajan ostaa jotain ja saa syödä omia eväitä. Tiedät varmasti tunteen, kun mietit, kuinka kauan yhden kahvin kanssa kehtaa istua tekemässä töitä. Eihän kahvilassa työskentely  ilmaista ole. Laske, kuinka paljon rahaa sinulta menee kuukaudessa työpäivien kahveihin ja lounaisiin, ja vertaa sitä coworking-tilan jäsenmaksuun. Meillä Mestalla pienpaahtimokahvit ja irtoteet kuuluvat hintaan, ja eväille löytyy paikka jääkaapista.

Helpompi käydä vessassa. :) Milloin viimeksi silmäilit pöydälle levitettyjä tavaroitasi ja puntaroit, uskaltaako läppärin jättää pöydälle vessakäynnin ajaksi vai onko pakko vaan pakata kaikki mukaan? Coworking-tilassa (ainakin meillä Mestalla) uskallat jättää tavarasi valvomatta vähän pidemmäksikin hetkeksi.  

Aukioloajat. Joskus kahvila tai kirjasto menee kiinni juuri silloin, kun pääsit vauhtiin. Coworking-tila ei mene, ainakaan sellainen, joka on jäsenilleen avoinna 24/7. 

Työn ja vapaa-ajan erottaminen. Kun teet töitä kotoa, voi työmoodista irrottautuminen työpäivän päätteeksi olla hankalaa. Mitä jos jättäisit työajatukset coworking-tilaan, ja nauttisit kotona vapaa-ajastasi?

Ihmiset. Jos työskentelet paljon yksin kotona, tiedät, että ainakin välillä on hyvä päästä töihin ihan ihmisten ilmoille. Coworking-tilassa muutkin ovat töissä, mutta pienelle juttutuokiolle yhdessä kahvitellen on aina mahdollisuus.  

Millaisessa paikassa sinä saat parhaiten keskityttyä ja edistettyä työjuttuja? Jos se voisi olla coworking-tila, kurkkaa vinkit juuri sinulle sopivan coworking-tilan valintaan.