Miksi vaihtaa kotitoimisto coworking-tilaan?

  • Artikkelin kategoria:coworking

Mahdollisuus tehdä töitä kotoa käsin tuo lisää joustavuutta arkeen ja helpottaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Pidemmän päälle kotona työskentely voi kuitenkin olla puuduttavaa ja vaikeuttaa työn ja vapaa-ajan erottamista toisistaan. 

Tässä muutama syy vaihtaa kotitoimisto coworking-tilaan – ainakin silloin tällöin!

Hyvä tekosyy poistua kotoa

Heräät aamulla ja siirryt haukotellen kahvinkeittimen kautta tietokoneelle – kuulostaako tutulta? Piristävämpi aamurutiini saattaisi olla pukeutuminen ihmisen näköiseksi ja reipas aamukävely lähimpään coworking-tilaan. 

Pääset ihmisten ilmoille

Olisiko kiva nähdä työpäivän aikana muitakin, kuin oma heijastuksesi tietokoneen näytöllä? Vaikka et suuremmin juttelisikaan muiden coworkkaajien kanssa, muut työskentelevät ihmiset ympärilläsi voivat tuoda energiaa ja auttaa pääsemään työmoodiin. 

Työn tekeminen fyysisesti muualla kuin kotona auttaa vetämään rajaa työajan ja vapaa-ajan välille. 

Parempi työpiste

Onko sinulla kotona ihan oikea kunnollinen työpiste? Mahtavaa, jos on! Monessa pienessä asunnossa työpisteen virkaa hoitaa osa-aikaisesti keittiön pöytä tai jopa sohva. Coworking-tilassa pääset siistille työpisteelle, jonka ergonomia on kunnossa. 

Työn ja vapaa-ajan erottelu helpottuu

Varmaan jokaiselle kotona etätöitä puurtavalle tuttu dilemma: Kun yrität keskittyä töihin, silmäkulmassa vilkkuu pyykkikasa tai tiskivuori. Työpäivän jälkeen työpöytä tietokoneineen muistuttelee kesken jääneistä tehtävistä. Työn tekeminen fyysisesti muualla kuin kotona auttaa vetämään rajaa työajan ja vapaa-ajan välille. 

Vaihtelun vuoksi!

Kotona työskentelyssä on omat hyvät puolensa, ja se voi olla tosi kivaakin. Välillä on kuitenkin kiva vaihtaa maisemaa. Uusi ympäristö voi antaa yllättävänkin paljon energiaa ja inspiraatiota työpäivään. 

Mikä kohdista kolahti parhaiten itsellesi? Jos kaipaat vaihtelua työpäiviisi, varaa kokeilupäivä vaikka meille Mestalle.