Mirka Laukka: Merkki jostakin

  • Artikkelin kategoria:näyttely

Uusi näyttely on ripustettu! Mirka Laukka toi Mestalle värikkään ja sekä aiheiltaan että toteutukseltaan monipuolisen näyttelynsä, jota saamme ihailla coworking-tilan seinillä kesäkuun loppuun saakka. 

Mirka Laukka

”Olen Mirka, keravalainen taideopiskelija. Opiskelen aikuisten taiteen perusopetuksessa Keravan  opistolla. Neljästä vuodesta takana on kaksi. Samoja opintoja kävin Keravan  kuvataidekoulussa vuosina 2010-2012.   

Rakastan värejä ja näen kauneutta kaikkialla. Taiteessani näkyy tämä rakkaus väreihin,  elämäniloon ja positiivisuuteen. Samoin, kun elämässä yleensäkään, en ota taidettakaan  liian vakavasti. Elämä on minulle mm. arjen kauneutta, iloa pienistä asioista, naurua ja  kukkia hiuspannassa.”  

Mirka Laukka
Mirka Laukka

”Ateljeessani, kotimme yläkerrassa teen taidettani yleensä akryyleillä kankaalle. Akryylin lisäksi käytän joissakin töissäni liitua, tussia ja hiiltä. Olen hyödyntänyt myös kierrätysmateriaaleja maalaamalla tauluja pieniin korupahvilaatikoihin.  Tänä keväänä olen yhdistänyt töihini pienesti myös das-massaa.

Haluan saada teoksillani ihmisille hymyn huulille, ajatukset virtaamaan ja väriä elämään! Maalaan monenlaisia aiheita abstraktista, kukkiin ja vartaloihin. Mielestäni naisen alaston vartalo on kaunis ja siksi se on usein taulujeni aiheena. Oman toiminimen taiteeni ympärille perustin kesäkuun alussa 2022. Taidelaukka on  olotila/tunne, jonka jokainen voi itse määritellä ja tuntea juuri sellaisena, kun se itsessä  tuntuu kokiessa tai tekiessä taidetta kanssani tai kauttani.”  

Mirka Laukka
Mirka Laukka

”Tähän näyttelyyn olen koonnut eri tekniikoilla tehtyjä teoksiani vuosien 2020-2023 ajalta, yksi on varhaisempaa tuotantoani vuodelta 2012. Kaikilla näillä töillä on erityinen paikka ja merkitys sydämessäni. Työt ovat syntyneet syvältä minusta merkkinä jostakin, merkkinä senhetkisestä tunteesta sisälläni. En avaa, tulkitse tai puhu taidettani auki tälläkään kertaa. Jokainen saa tuntea sen haluamallaan tavalla, saada teoksista sen merkin itselleen kun kullakin hetkellä tarvitsee ja tuntee. Tässä kuitenkin sanoja, jotka ovat teoksissa merkkinä jostakin: ajatus, muisto, herääminen, elämänilo, valo, itsensä hyväksyminen, inspiraatio, valo, lohtu, kiitollisuus, ikävä, rakkaus, onni, muisti…

Joku viisas on joskus sanonut: ”Taide ei ole sitä mitä näet, vaan sitä mitä saat muut näkemään.”

Toivottavasti nautit näyttelystäni. Olisi ihanaa, jos jättäisit vieraskirjaan ajatuksiasi näyttelystä, se merkitsisi minulle valtavasti.”

Email:
laukka.mirka@gmail.com

Instagram:
@m.laukka_art 

Herttoniemen coworking-tilamme seinistä kaksi on varattu vaihtuville näyttelyille. Tähän mennessä seinillä on nähty taidetta valokuvasta öljyvärimaalauksiin ja metalligrafiikkaan. 

Jos et ole Mestan asiakas, mutta haluaisit käydä tutustumassa näyttelyyn, se onnistuu sopimalla ajankohta etukäteen.

Haluaisitko tuoda oman näyttelysi Mestan seinälle? Laita viestiä: mirka@mestacoworking.com