Elli Maanpään figuratiivista maalaustaidetta

  • Post category:näyttely

Elli Maanpään näyttely MOTHER NATURE & OTHER BOSS LADIES täyttää Mestan seinät inspiroivilla naishahmoilla Frida Kahlosta Tove Janssoniin. 

Näyttely on esillä Herttoniemen Mestalla maalis-huhtikuun ajan. 

Elli Maanpää: Mother nature & other boss ladies
Elli Maanpää: Mother nature & other boss ladies

”Rinta rinnan olemme osa naissukupolvien jatkumoa. Maalaan akryylimaaleilla naistaiteilijoita kunnianosoituksena heidän perinnölleen. Olen maalannut muotokuvia luovista naisista Frida Kahlo, Coco Chanel, Ellen Thesleff, Yayoi Kusama, Astrid Lindgren ja Georgia O’Keeffe. Ympäröin voimanaiset kukkasten muodostamilla sädekehillä.

Kukkien joukosta piirtyy esiin myös maaemo. Maalaan toisiinsa kietoutuneita naisfiguureja ja kukkasia. Teoksia, joissa ihmiset versoavat luonnosta ja luonto versoaa heistä. Luontoäiti pitää meitä hyvänä, ja esimerkiksi luonnon parantavaa vaikutusta on tutkittu paljon. Myös taide voi toimia oikoreittinä luontoon.”

Elli Maanpää: Mother nature & other boss ladies
Elli Maanpää: Mother nature & other boss ladies

”Olen kuvataiteilija Elli Maanpää (s.1985 Turku). Valmistuin taiteen maisteriksi Aalto yliopiston taiteen laitokselta 2013. Olen opiskellut myös animaatiota Turun

Taideakatemiassa. 2020 minut valittiin yhdeksi kuudesta nuoresta ”tulevaisuuden taiteilijasta” HELENE20 taideprojektiin. Teoksiani on yksityiskokoelmissa Suomen lisäksi mm. Uudessa Seelannissa. Olen julkaissut myös lastenkirjan Varis, joka halusi olla satakieli. Asun Helsingissä ja työskentelen ateljeellani Hietalahden Tilajakamossa.”

Elli Maanpää: Mother nature & other boss ladies

YHTEYDENOTOT:

Näyttelyn teokset ovat myynnissä Ellin Holvi -verkkokaupassa. Muotokuvat ovat saatavilla myös taideprintteinä.

VERKKOKAUPPA ⫸ bit.ly/elli-maanpaa-art-shop

NETTISIVU ⫸ ellimaanpaa.com
INSTAGRAM ⫸ @ellimaanpaa

Herttoniemen coworking-tilamme seinistä kaksi on varattu vaihtuville näyttelyille. Tähän mennessä seinillä on nähty taidetta valokuvasta öljyvärimaalauksiin ja metalligrafiikkaan. 

Jos et ole Mestan asiakas, mutta haluaisit käydä tutustumassa näyttelyyn, se onnistuu sopimalla ajankohta etukäteen!

Haluaisitko tuoda oman näyttelysi Mestan seinälle? Laita viestiä: mirka@mestacoworking.com