Heta-Linnea Kovasen näyttelyssä yrttitarha rönsyilee

Saimme Mestan seinille otteita Heta-Linnea Kovasen teossarjasta ”Ryytimaa”. Leikkisää kasvimaiden ja yrttitarhojen tunnelmaa Mestalle tuovat teokset ovat esillä vuoden loppuun. 

Näyttelyn printit ovat myynnissä, yhteydenotot suoraan taiteilijalle. 

Heta-Linnea Kovanen, Ryytimaa
Heta-Linnea Kovanen, Ryytimaa

Ryytimaa on nimensä mukaisesti saanut inspiraationsa kasvimaista ja yrttitarhoista. Se ei kuitenkaan kuvaa kasvimaankasveja niiden realistisessa ulkoasussaan, vaan leikittelee väreillä ja muodoilla – ja muodottomuudellaan. Ryytimaa rönsyilee, kasvaa koko ajan, joten uusia teoksia syntyy jatkuvasti.

Osa Ryytimaan teoksista on aiemmin nähty AiR Frosteruksen internetsivuilla online näyttelyn muodossa, mutta fyysisesti Ryytimaan teokset eivät aiemmin ole olleet julkisesti esillä. Tämän näyttelyn teokset on digitaalisesti piirretty, jonka jälkeen ne on painettu paperille.

Heta-Linnea Kovanen, näyttely Mesta Coworkingilla

Heta-Linnea Kovanen (s.1990) on Helsingissä työskentelevä ja asuva kuvittaja-kuvataiteilija, jonka juuret ovat Pohjois-Savossa Vesannolla. Hän työskentelee elämisen teemojen parissa ja on kiinnostunut tavallisesta arkipäiväisyydestä,  aiheista kuten kasvu, monimuotoisuus ja tunteet. Työnsä kautta Kovanen tutkii erilaisia tapoja olla ja elää, ja hän on erityisen viehättynyt kasvien sopeutumiskyvystä.

Taiteessaan Kovanen käyttää perinteisiä kuvataiteen keinoja ja digitaalisia välineitä, etsien jatkuvasti uusia muotoja ilmaisulleen mm. animaation keinoin. Kuvataiteellinen tutkimus jakautuu Kovaselle tyypillisesti monenlaisiin tekniikoihin, paperiveistoksista akryylimaalaukseen ja digitaaliseen piirtämiseen.

Kovasen kuvituksia on nähty laaja-alaisesti niin erilaisissa musiikkijulkaisuissa, kuin aikakaus- ja sanomalehdissä. Lisäksi hänen esikoisanimaatioteoksensa Constantine valittiin mm. Savonlinnan luontoelokuvafestivaalin ohjelmistoon ja sitä on nähty myös ulkomaisilla elokuvafestivaaleilla mm. Italiassa ja Kreikassa. Viimeisin Kovasen yksityinen kuvataidenäyttely nähtiin Helsingin Keskustakirjasto Oodissa loppukesästä 2020 ja tämän lisäksi hänen töitään on esitetty kesällä 2021 mm. Kaapelitehtaalla ryhmänäyttelyssä.

SEURAA HETAA:

heta.kovanen@gmail.com

ig: @hetalinneakovanen

#hetalinneakovanen

www.heta-linneakovanen.com

Herttoniemen coworking-tilamme seinistä kaksi on varattu vaihtuville näyttelyille. Tähän mennessä seinillä on nähty taidetta valokuvasta öljyvärimaalauksiin ja metalligrafiikkaan. 

Jos et ole Mestan asiakas, mutta haluaisit käydä tutustumassa näyttelyyn, se onnistuu sopimalla ajankohta etukäteen.

Haluaisitko tuoda oman näyttelysi Mestan seinälle? Laita viestiä: mirka@mestacoworking.com