Ulla Pramin näyttely ”Total Tasks”

  • Post author:
  • Post category:näyttely

Ulla Pramin Total Tasks -näyttely tuo Mestan seinille kuvallisia mietintöjä surrealistisista ympäristöistä sekä rakennustyömailta. Näyttely sisältää esittäviä rakennustyömaanäkymiä ja aiheen symbolisempia tulkintoja. Koska ihmiskeho on ihmisen rakenne, voisiko myös sen visualisoida rakennustyömaana? 

Näyttelyn teokset on toteutettu silkkipaperilla päällystettyinä hiilipiirustuksina sekä maalauksina.

Elli Maanpää: Mother nature & other boss ladies

”Käytän symbolisissa piirustuksissani ja maalauksissani pääosin intensiivistä väripalettia. Tutkin niissä esimerkiksi morfoosin, sijainnin, muistin ja halun käsitteitä. Töideni sisällöt viittaavat asioihin henkilökohtaisessa elämässäni. Pyrin taiteellani herättämään kysymyksiä siitä, mikä on teoksen olemassaolon merkitys suhteessa sen kontekstiin tai sijaintiin. 

Teemoinani ovat (muun muassa) ihmiset, olemassa olevat tai surrealistiset paikat, linnut, kasvit ja viime aikoina rakennustyömaat. Rakennustyömaa-aihe nojaa taustaani arkkitehtina. Aihe herätti miettimään henkilön useita rooleja tai selviytymiskeinoja jatkuvasti muuttuvien tilanteiden edessä. 

Viime aikoina olen leikitellyt töissäni myös pastissin ja parodian ideoilla. Kaksi edellistä näyttelyäni ”Art Goes Home (Helsinki)” ja ”Punainen أحمر Rot красный Red 赤 い Rouge Rojo Röd 红色 Nyekundu लाल Rubro … (Berliini)” jatkoivat käsitteellistä kiinnostustani valtasuhteita, ikonografiaa ja konseptuaalisuutta kohtaan.

Kauttani esiin tulleet maisemat heijastavat taipumuksiani korjailla, koristella tai piilotella karua todellisuutta kaikkine ristiriitaisuuksineen.

Valmistuin arkkitehdiksi Aalto- yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta (Helsinki) vuonna 2010. Opintoni sisälsivät jaksoja Kuvataideakatemiassa, Kööpenhaminan kuninkaallisen taideakatemian arkkitehtiosastolla sekä Esquela Técnica Superior de Arquitecturassa Madridissa.”

Ulla Prami

YHTEYDENOTOT:

info.prami@gmail.com

https://ullaprami.carbonmade.com/

Herttoniemen coworking-tilamme seinistä kaksi on varattu vaihtuville näyttelyille. Tähän mennessä seinillä on nähty taidetta valokuvasta öljyvärimaalauksiin ja metalligrafiikkaan. 

Jos et ole Mestan asiakas, mutta haluaisit käydä tutustumassa näyttelyyn, se onnistuu sopimalla ajankohta etukäteen!

Haluaisitko tuoda oman näyttelysi Mestan seinälle? Laita viestiä: mirka@mestacoworking.com